Zaharova odgovorila diplomati SAD: Plašim se da pitam... A Beograd?

Izvor: B92, 10.Avg.2022, 22:49

Zaharova odgovorila diplomati SAD: "Plašim se da pitam... A Beograd?"

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upitala je koliko Amerikanci plaćaju za obnovu zemalja koje je uništila upravo SAD.

"Plašim se da pitam koliko građani SAD plaćaju obnovu Iraka? A Beograda? Majkl, kada Bajdenova administracija planira da uvede sličnu zakonodavnu inicijativu da se obeštete zemlje u kojima su SAD napravile klanicu? Verovatno odmah posle izbora u Kongresu", napisala je Zaharova na Telegramu, komentarišući inicijativu bivšeg ambasadora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SAD u Rusiji Majkla Mekfola da se Rusima "naplati“ za putovanja u "slobodne zemlje“.

Mekfol tvrdi da svaki Rus koji dobije vizu za putovanje u "slobodnu zemlju“ mora da plati "dodatnu taksu ili porez“.

Bivši ambasador je siguran da prikupljena sredstva treba usmeriti u poseban fond za obnovu Ukrajine. Nakon početka specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, neki evropski političari su predložili da se Rusima ograniči izdavanje šengenskih viza.

Među njima su Češka Republika, Estonija, Letonija, Litvanija, Rumunija, Poljska i Holandija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.