Zaharova ima poruku za Crnu Goru: Ne gajimo iluzije... A Milo?

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 18:31

Zaharova ima poruku za Crnu Goru: Ne gajimo iluzije... A Milo?

Moskva -- Rusija ne gaji nikakve iluzije kada je reč o perspektivama razvoja odnosa sa Crnom Gorom nakon izbora novog predsednika zemlje.

To je izjavila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i dodala da će Moskva polaziti od konkretnih koraka koje Podgorica bude preduzimala.

"Proces obnavljanja odnosa, a oni su sada dostigli svoj istorijski minimum, moguć je samo ako postoji želja i politička volja da se reše pitanja i problemi koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nakupili poslednjih godina. Ne gajimo nikakve iluzije i polazićemo od konkretnih koraka koje Podgorica može da napravi ili ih napravi u okviru bilateralnih odnosa. Otvoreni smo za dijalog, ali ga mi sa svim zemljama gradimo tako da bude na uzajamno ravnopravnoj, uzajamno korisnoj osnovi, na osnovu međunarodnog prava i bilateralnih sporazuma", rekla je ona na brifingu za novinare.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da je Milo Đukanović izgubio izbore i da odlazi sa vlasti posle 30 godina, ona je rekla da su izbor unutrašnja stvar svake države i da komentare treba prepustiti ekspertima.

Na nedavno održanim izborima u Crnoj Gori Đukanovića je pobedio Jakov Milatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.