Zaharova: Imamo pravo da uzvratimo nakon proterivanja diplomata iz Bugarske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2022, 13:37

Zaharova: Imamo pravo da uzvratimo nakon proterivanja diplomata iz Bugarske

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da ta zemlja zadržava pravo da uzvrati političkim i diplomatskim merama nakon proterivanja 70 ruskih diplomata i administrativnog osoblja iz Bugarske.

Kako je rekla, reč je o pokušaju bugarskog parlamenta koji je izgubio poverenje da zada udarac odnosima sa Rusijom i postojećim mehanizmima bilateralnog dijaloga, prenosi Interfaks.

U međuvremenu, bugarski predsednik Rumen Radev nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mogao da komentariše ovu situaciju, izvestio je Bugarski nacionalni radio.

"Ne mogu da razgovaram o ovom pitanju jer nemam potrebne informacije", rekao je Radev u Madridu gde prisustvuje samitu NATO odgovarajući na pitanje bugarskih novinara.

Dodao je da se nada da je premijer u tehničkom mandatu doneo ovu odluku na osnovu pouzdanih informacija i da je dobro razmislio i o obimu i o posledicama toga.

Bugarske vlasti saopštile su juče da bi ukupno 70 diplomatskih i administrativno-tehničkih službenika ruske ambasade i drugih ruskih stranih institucija u zemlji trebalo da napusti tu zemlju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zaharova: Imamo pravo da uzvratimo nakon protjerivanja diplomata

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2022

MOSKVA - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da ta zemlja zadržava pravo da uzvrati političkim i diplomatskim mjerama nakon proterivanja 70 ruskih diplomata i administrativnog osoblja iz Bugarske.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.