Zaharije Trnavčević tuži TV B92

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2012, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharije Trnavčević tuži TV B92

Autor emisije "Znanje na poklon", Zaharije Trnavčević (86), besan je na Televiziju B92 jer su bez njegove dozvole koristili logo njegove emisije! Naime, iako više nije zaposlen u ovoj medijskoj kući, ona je, kako živa legenda srpskog novinarstva kaže, kršila sva prava, pa je zbog toga već podneo tužbu Višem sudu u Beogradu.

Zaharije već decenijama radi autorsku emisiju o poljoprivrednicima i u takvim temama je neprikosnoven, pa iz tog razloga nije želeo da neko koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << logo njegove emisije ukoliko on nije dao dozvolu za to.

"Podneo sam tužbu višem sudu protiv RTV B92 zbog neovlašćenog korišćenja zaštićenog loga emisije. Time su povređena moja autorska prava i zatražiću odštetu zbog kršenja materijalnih i nematerijalnih prava", rekao je Zaharije u svom saopštenju.

Trnavčevićeva emisija o poljoprivrednicima, koja je bila emitovana na Televiziji B92, počinje da se prikazuje na konkurentskoj TV "Hepi", a prvo izdanje je najavljeno za nedelju, 15. januar, u 7.30. Sa Televizijom "Hepi" Zaharije je potpisao validan ugovor, a u međuvremu će sačekati potvrdu višeg suda da je "Znanje na poklon" njegovo autorsko delo.

"Zaharije će kao i do sada ponuditi poljioprivrednicima trendove u ovoj grani, nove kreditne linije, tehnologiju s kojom treba da idu u korak", rečeno je s Televizije "Hepi".

Na Televiziji B92 kažu da nisu upoznati s tom tužbom. "Kontaktirala sam s našim advokatima i oni nisu upućeni u tu priču", rekla je Aleksandra Berić sa B92.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.