Izvor: B92, 08.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: Protest ratnih veterana

Zagreb -- Predstavnici nekih hrvatskih udruženja ratnih veterana i porodica stradalih u ratu protestovali ispred hotela Šeraton u Zagrebu.

Protest je organizovan zbog konferencije o utvrđivanju istine posle ratnih sukoba, jutros otvorene u tom hotelu. "Ne slažemo se sa održavanjem konferencije, radom udruženja koja su je organizovale i koristimo demokratsko pravo da iskažemo to nezadovoljstvo", rekao je novinarima u ime organizatora protestnog okupljanja predsednik Zajednica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udruženja zatočenih i nestalih Ivan Pšenica.

On je rekao da je ogorčen što na Konferenciju nije pozvan niko iz udruženja ratnih vojnih veterana ili organizacija koje okupljaju porodice stradalih u Domovinskom ratu.

Oko hotela se okupilo nekoliko desetina učesnika protesta s transparentima na kojima su ispisani "Vukovar", "Dubrovnik", "Petrinja", "Škabrnja" i poruke protiv skupa i Haškog tribunala.

Dvodnevna medjunarodna konferencija otvorena je u organizaciji zagrebačkog nevladinog udruženja "Dokumenta, Centar za suočavanje s prošlošću", Fonda za humanitarno pravo iz Beograda i Istraživačko-dokumentacionog centra iz Sarajeva.

Uz brojne zvaničnike iz inostranstva i zemalja regiona, na skupu učestvuju predsednik Haškog tribunala Fausto Pokar, glavna tužiteljka Tribunala Karla del Ponte, predsednik Hrvatske Stjepan Mesić i glavni državni tužilac Hrvatske Mladen Bajić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.