Zagreb: 15 dana zatvora za uzvik da je Tuđman zločinac

Izvor: VOA, 13.Feb.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: 15 dana zatvora za uzvik da je Tuđman zločinac

Prekršajni sud u Zagrebu osudio je Zorana Ercega na 15 dana zatvora, uslovno na godinu dana, i zabranio mu da se godinu dana približava spomeniku bivšeg predsednika Hrvatske Franje Tuđmana, jer je prilikom otkrivanja te biste uzvikivao da je Franjo Tuđman ratni zločinac. "Sudija mi je dodelio veću kaznu nego što je policija tražila - tražili su 10 dana, dobio sam 15", rekao je Erceg za regionalnu TV N1. Rekao je i da sudija upšte nije pročitao obrazloženje presude, iako su u sudnici bili prisutni i novinari, i aktivisti, te da je rekao da će obrazloženje poslati poštom. Advokatica Zorana Ercega je zatražila da sud pročita obrazloženje, no to je odbijeno, kaže Erceg. Zbog uzvikivanja da je "Franjo Tuđman ratni zločinac" tokom ceremonije otkrivanja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku u Zagrebu, Zoran Erceg je priveden pod optužbom da je remetio javni red i mir na "posebno drzak način", zato što je spornu parolu uzvikivao dok spomeniku prilazile zaštićene ličnosti.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

SKANDALOZNA PRESUDA U ZAGREBU! 15 DANA ROBIJE JER JE VIKAO DA JE TUĐMAN ZLOČINAC: Policija zastrašuje građane! Samo sam pitao Plenkovića kako ga nije sramota! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 13.Feb.2019

Prekršajni sud je proglasio Zorana Ercega krivim zbog uzvikivanja da je Franjo Tuđman ratni zločinac, tokom ceremonije otkrivanja spomenika Tuđmanu u Zagrebu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.