Zaev odgovorio na izjave o albanskom premijeru

Izvor: B92, 05.Jun.2020, 18:31

Zaev odgovorio na izjave o albanskom premijeru

Zoran Zaev je poručio predsedniku DUI Aliju Ahmetiju da, ukoliko ta partija bude uslovljavala ko će biti premijer buduće vlade, neće biti njen deo.

Ahmeti, lider najveće albanske partije u Severnoj Makedoniji, ranije je danas izjavio da je došlo vreme da budući predsednik Vlade Severne Makedonije bude etnički Albanac.

Zaev je na svom profilu na Fejsbuku rekao da će se jednako boriti za bolji život svih građana Severne Makedonije, što je, prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nešto što je i pokazao u politici svih ovih godina.

"U našoj zemlji mandatar može da bude svako ko obezbedi podršku od najmanje 61 poslanika", napisao je Zaev i dodao da će, ukoliko SDSM pobedi na izborima, on biti premijer.

Na izjavu Ahmetija reagovala je i opoziciona albanska stranka BESA, čiji je predsednik Biljal Kasami, takođe na Fejsbuku naveo da Ahmeti zahtevom da premijer bude Albanac, "ne može da pokrije neuspehe za 18 godina vladanja DUI".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.