Zaev: Treba potvrditi reforme u pravosuđu

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev: Treba potvrditi reforme u pravosuđu

Skoplje -- Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da njegova država do oktobra treba da potvrdi da se aktivno radi na reformama u pravosuđu.

Premijer Severne Makedonije je izjavio nakon sastanka sa evropskim komesarom Johanesom Hanom u Skoplju da njegova država period do oktobra treba da iskoristi kako bi potvrdila da se aktivno radi na reformama u pravosuđu.

Kako piše portal A1on iz te zemlje, Zaev je kazao da predstoji rad na pravosuđu, te da vakuum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba iskoristiti "kako bismo pokazali da radimo na poboljšanju sistema pravosuđa". Ono što je ključno, ističe, je donošenje zakona o javnom tužilaštvu.

"Treba da usvojimo zakon koji neće amnestirati nikog, niti vladu, niti opoziciju. Predstoji nam posao i očekujem do kraja avgusta ili početkom septembra da izglasamo taj zakon", rekao je Zaev.

Prema njegovim rečima, Severna Makedonija je bila uspešna na putu reformi u raznim oblastima, uz očekivanje da će se rad na reformama nastaviti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.