Zaev: Neću na sud, hapsite me

Izvor: B92, 01.Jul.2015, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev: Neću na sud, hapsite me

Lider makedonske opozicije Zoran Zaev rekao je da se neće dobrovoljno javiti na sudu u slučaju “Puč“ i pozvao policiju da ga uhapsi.

Kako prenose makedonski mediji, Zaev je na takav način reagovao posle najave da će biti procesuiran zbog pokušaja obaranja vlasti.

“Neću prisustvovati zakazanim saslušanjima na sudu. Dolaziću u sud svakog ponedeljka u 9 ujutru kako bi postupak ostao otvoren za javnost. Sa ovakvim mojim izlaganjem, sud je obavezan da odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahteva moje hapšenje, a ja sam i dalje ovde, u kampu SDSM borim se za slobodu sa ostalim građanima“, rekao je Zaev.

On je rekao da ne priznaje pravosudni sistem u Makedoniji, za koji kaže da je pod potpunom kontrolom premijera Nikole Gruevskog.

Ipak, prema njegovim rečima, ovakva odluka neće uticati na pregovore o normalizaciji političkih odnosa sa vladajućom VMRO-DPMNE.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zaev: Neću na sud, hapsite me

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2015

Lider makedonske opozicije Zoran Zaev rekao je da se neće dobrovoljno javiti na sudu u slučaju "Puč" i pozvao policiju da ga uhapsi...Kako prenose makedonski mediji, Zaev je na takav način reagovao posle najave da će biti procesuiran zbog pokušaja obaranja vlasti...“Neću prisustvovati zakazanim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.