Zaev: Zaslužujemo evrointegracije, region nema alternativu za članstvo u EU

Izvor: Beta, 10.Nov.2019, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev: Zaslužujemo evrointegracije, region nema alternativu za članstvo u EU

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas u Ohridu da njegova zemlja i ceo region Zapadnog Balkana nemaju alternativu za članstvo u Evropskoj uniji."Pre nekoliko dana svi smo bili na sastanku u Ženevi i imali smo mogućnost da od najviših predstavnika Francuske čujemo da ta zemlja nije protiv proširenja EU i da ne nudi alternative našem putu u članstvo u Uniji", rekao je Zaev na koferenciji za novinare po završetku drugog sastanka zemalja Zapadnog Balkana u okviru incijative popularno nazvane "mali Šengen".Zaev je kazao da veruje da ta incijativa šalje veoma pozitivnu poruku članicama EU, da zbog povećanja saradnje među zemljama Zapadnog Balkana Unija treba da se fokusira na region sa još većom pažnjom i da ponudi mogućnost za ubrzanje procesa integracije celog regiona."Verujem da to zaslužujemo i da je to što radimo u korst celog regiona, ali i EU", naveo je Zaev.Uz Zaeva, današnjem sastanku u Ohridu prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama, predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i ministarka za ekonomiju Crne Gore Dragica Sekulić."Ono što danas radimo ima za cilj da iskoristimo sve potencijale i mogućnosti koje imamo pred nama da unapredimo kvalitet života u celom regionu. Da približimo region i ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zaev: Dogovor iz Ohrida za bolji život i miroljubivi Balkan

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Nov.2019, 13:01

SKOPLJE - U Ohridu smo dogovorili mjere koje će olakšati kretanje i ubrzati protok kapitala, usluga i građana u zemljama našeg regiona i to znači mnogo bolji život u jednom savremenom i miroljubivom Balkanu, napisao je danas premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev na svom Facebook profilu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.