Zadranin koji je pobegao u Srbiju osuđen na 12 godina zbog ubistva u Rijeci

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zadranin koji je pobegao u Srbiju osuđen na 12 godina zbog ubistva u Rijeci

Dušan Cupać (25), koji je posle ubistva koje je počinio 2009. pobegao u Srbiju, danas je na riječkom sudu prvostepeno osuđen na 12 godina zatvora.

Cupaću se, za ubistvo studenta 2009. u centru Rijeke, sudilo u odsustvu. Hrvatski mediji navode da Cupać, koji je rođen u Zadru, ima državljanstva Hrvatske i Srbije.

Zbog nepružanja pomoći brutalno premlaćenom studentu Aleksandru Abramovu s ostrva Cresa na tri, odnosno pet meseci zatvora nepravosnažno su osuđeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dario Savić i Dario Cupać, navodi riječki Novi list na sajtu.

Oni neće ići u zatvor s obzirom da su u pritvoru proveli šest meseci, a njihova odbrana najavila je žalbu na osuđujuću presudu.

Sudsko veće Županijskog suda u Rijeci utvrdilo je da je 4. decembra 2009. na Trgu svete Barbare, u centru grada, tokom svađe Dušan Cupać više puta udario Abramova.

Nastavio je da ga udara rukama i nogama i kada je student pao na zemlju, nanoseći mu brojne povrede. Prepirka je počela dok su obojica čekala u redu za picu ispred jednog fast-fuda.

Dušan Cupać, Dario Cupać i Dario Savić pobegli su sa mesta događaja, a Abramov se ugušio u sopstvenoj krvi ležeći na tlu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.