Začeće uz pomoć Meseca

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jun.2016, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Začeće uz pomoć Meseca

U starim astrološkim udžbenicima mogu se naći saveti kako kontrolisati začeće, ili, danas moderno rečeno - primeniti kontracepciju. Za život žene i njenu plodnost beskrajno je važan Mesec i njegovo kretanje. Lunarna plodnost nije povezana s menstrualnim ciklusom, ali se oba koriste u određivanju plodnih dana jer, kada se poklope, začeće je sigurno. Stari astrolozi su ovu metodu smatrali nepogrešivom.

Da bismo izračunali kalendar ženine plodnosti, prvo je važno znati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tačan položaj Meseca u odnosu na Sunce na dan rođenja.

Odnos Meseca i Sunca se posmatra kroz Mesečeve mene. Dakle, koliko dana je nedostajalo do najbliže Mesečeve mene, na primer, dva dana pre mladog Meseca, tri dana posle punog Meseca, i tako dalje.

Drugo, brojeći od prvog dana menstruacije, potrebno je odrediti 15. dan, i dodati po šest dana pre i posle. Ovako smo dobili 12 dana pretpostavljenih plodnih dana na osnovu menstrualnog ciklusa. Uzmemo godišnji kalendar i za svaki mesec obeležimo ove dane.

Nakon toga, pošto znamo gde je bio Mesec u odnosu na Sunce u trenutku našeg rođenja, isti obrazac potražimo za svaki mesec. Na primer, ako smo se rodili dva dana pre mladog Meseca, potražićemo u kalendaru kog datuma će Mesec ponovo biti mlad i odrediti drugi dan koji prethodi traženoj mesečevoj meni. Taj dan koji smo pronašli je dan ženine lunarne plodnosti, na njega dodajemo još tri dana koji mu prethode.

Dobili smo kalendar s ženinim plodnim danima, lunarnim i ovulacionim. Onda kada se ovi dani podudare, plodnost je maksimalna, a dani izvan ovih ciklusa ukazuju da je začeće nemoguće. Uopšteno, nepovoljan dan za začeće je sam dan Mesečeve mene, kao i pomračenja Sunca.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.