Zabranjenima ulaz besposlen

Izvor: Danas, 01.Dec.2015, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zabranjenima ulaz besposlen"

Novi Sad - Velika promocija fotomonografije benda Zbogom Brus Li "Zabranjenima ulaz besposlen" zakazana je za utorak, 1. decembar, u Fabrici Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Bulevar despota Stefana 5. Kulturno-umetnički program počinje u 19 časova. Na promociji očekujte koncert sastava ZBL uz učešće specijalnih gostiju.

O knjizi će najmanje 24 minuta pričati: popularni Zoran Kesić, autor fotomonografije Slavko Matić, dizajner Nebojša Reljin i Branislav Grubački >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Guta, izumitelj Novog optimizma i pokretač projekta "Vojvodina Recommended". Brus Lijevci će goste obradovati i projekcijom novog ZBL spota "Pevaju Svi", projekcijom trejlera za film o grupi Zbogom Brus Li autora Miroslava Jovića i projekcijom kratkog filma "Novi optimizam Zbogom Brus Lija i obratno". Posetioce će dočekati poznati dvojac DJ Ura i Smuk muzikom sa gramofonskih ploča i sešnom "Live Vinyl Act", koji će posle svirke trajati do 23 časa.

Posle kaseta, CD-a, ploče, spotova & jednog igranog filma, sada i u knjizi - Zbogom Brus Li. A uskoro i u dokumentarcu. Četiri stotine pedeset i dve stranice teškog šarenila, poluteškog rokenrola i lagane filozofije. Fotomonografiju čini preko 5.000 foto-prizora, stripova i crteža: bolje od televizora. Dvadeset plus tri godine lakog bremena i još uvek friendly zuba vremena. Izdavač fotomonografije je Studentski kulturni centar Novi Sad. U njoj o grupi Zbogom Brus Li, između ostalih, pričaju: Petar Janjatović: "Sa prirodnom nepretencioznošću obrađuju tradicionalne pesme, tako da refreni dugo posle nastupa zvone u glavi. I ne postoji kotlić iz koga neće zahvatiti kad spremaju svoju čorbu. Neko učeniji bi to opisao kao postmodernizam, a meni sve to izgleda kao dobra zajebancija. Da se stručno izrazim"; Petar Peca Popović: "ZBL je davno našao svoj koridor, možda ne dovoljno širok, ali dovoljno dug da ih odvede do samog kraja snova. Gde sijaju žice gitare i tambure. To nikako nije mala stvar u ovoj maloj zemlji." Ulaz na promociju je slobodan.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.