Izvor: B92, 20.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjene posete članova SPS-a i "Slobode" Miloševiću

Beograd -- Haški tribunal do daljnjeg je zabranio posete članova Socijalističke partije Srbije i udruženja "Sloboda" bivšem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću u pritvoru u Ševeningenu, saopštio je član udruženja "Sloboda" Vladimir Kršljanin. On je na konferenciji za novinare povodom Miloševićevog rođendana pokazao pismo koje je administracija Tribunala uputila Miloševiću, u kojem se navodi da su zabrane usledile zbog izjava medijima članova delegacije SPS Milorada Vučelića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Zorana Anđelkovića, koji su Miloševića posetili 17. jula, što je suprotno pravilima suda i na šta su oni unapred bili upozoreni.

"Ovo je jedna strašna manipulacija i bespravlje, jer to nije u skladu sa pravilima Tribunala", naglasio je Kršljanin, izražavajući protest zbog odluke suda i najavljujći "pravnu borbu" za njeno ukidanje. Prema Kršljaninovim rečima, odluka je doneta 12. avgusta, udruženje ju je dobilo 15. avgusta, dok je sam Milošević pismo administracije dobio 18. avgusta. Posle konferencije za štampu održana je tribina "Slobodna Srbija" povodom Miloševićevog rođendana na kojoj je prikazan dokumentarni film "Poraženi Hag" autora Dušana Čukića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.