Zabranjena epizoda Saut parka“ u Meksiku

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2010, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjena epizoda "Saut parka“ u Meksiku

Meksički MTV odlučio je da ne emituje epizodu "Pinewood derby", poznate animirane serije "Saut park“ u kojoj se ismeva predsednik te zemlje Felipe Kalderon, prenosi "Telegraf“.

Uprava ove televizije u poslednjem trenutku je odlučila da ne emituje epizodu u kojoj meksički predsednik troši basnoslovna sredstva za izgradnju zabavnog parka i svojim ponašenjem iritira međunarodnu zajednicu.

Zanimljivo je da epizoda nije emitovana, ne zbog ismevanja predsednika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << već zbog njegovog prikazivanja ispred meksičke zastave. Naime, zakon te države sadrži član po kom nacionalni simboli moraju da se tretiraju sa poštovanjem i kazna za kršenje tog zakona je oko četiri hiljade evra.

Odluka je naišla na različita reagovanja i pokrenula niz debata, i stav je mnogih da je MTV-jeva odluka bila preduhitrena jer meksička vlada nije zabranila kontroverznu epizodu.

Portparol ove televizijske stanice Erik Zarmeno se izvinio fanovima i rekao da su predstavnici MTV-ja razmatrali da prekriju meksičku zastavu, ali su ipak odustali od čitave epizode. Zarmeno je dodao da će epizoda biti emitovana, čim dobiju odobrenje vlade.

Portparol meksičkoj ministarstva unutrašnjih poslova izjavio je da predstavnici MTV-ja nisu još uvek poslali nikakav zahtev.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zabranjena epizoda "Saut parka“ u Meksiku

Izvor: Blic, 10.Feb.2010

Meksički MTV odlučio je da ne emituje epizodu "Pinewood derby", poznate animirane serije "Saut park“ u kojoj se ismeva predsednik te zemlje Felipe Kalderon, prenosi "Telegraf“...Uprava ove televizije u poslednjem trenutku je odlučila da ne emituje epizodu u kojoj meksički predsednik troši basnoslovna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.