Zabranjen reformistički list u Iranu

Izvor: RTS, 28.Okt.2013, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjen reformistički list u Iranu

Zbog članka za koji je procenjeno da potkopava islamske vrednosti, Iran zabranio dalji rad reformističkog lista "Bahar". U tekstu izražena sumnja u to da je prorok Muhamed odredio svog naslednika - što nije u skladu sa verovanjima šiita.

Iran je zabranio dalji rad reformističkog lista Bahar, zbog članka za koji je procenjeno da potkopava islamske vrednosti, saopštila je državna televizija te zemlje.

Prošle nedelje Bahar je objavio tekst u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je izražena sumnja u to da je prorok Muhamed odredio svog naslednika - što nije u skladu sa verovanjima šiita, izveštava AP.

Šiiti veruju da je prorok Muhamed za naslednika odredio svog zeta, imama Alija Ibn Abi Taliba.

Od 2000. godine Iran je zabranio više od 120 reformističkih listova i zatvorio na desetine urednika i novinara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.