Zabranjen rad ordinaciji u kojoj je preminula pacijentkinja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjen rad ordinaciji u kojoj je preminula pacijentkinja

U jednoj privatnoj bolnici na Voždovcu tokom kolonoskopije preminula je 74-ogodišnja D.B. preneli su beogradski mediji.

Žena je primljena na kliniku u utorak kako bi obavila kolonoskopiju zbog čega je podvrgnuta opštoj anesteziji iz koje se nije probudila, prenosi Blic.

Istraga u vezi ovog nesrećnog slučaja je u toku, a telo žene je poslato na obdukciju kako bi se rasvetlio tačan uzrok smrti.

Ministarstvo zdravlja izdalo je danas rešenje kojim se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zabranjuje rad ordinaciji opštine medicine u Ulici Vojvode Vlahovića u Beogradu zbog obavljanja neregistrovanih delatnosti.

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu zdravlja, toj ordinaciji je zabranjen rad i zbog obavljanja delatnosti i oglašavanja metoda i postupaka suprotnih Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

Kako se navodi, ordinacija nije imala dozvolu da pacijente podvrgava totalnoj anesteziji.

Zabrana je doneta na osnovu člana 44, stava 1, tački 2, 7 i 8 Zakona o zdravstvenoj zaštiti, uz napomenu da se po izrečenom rešenju odmah postupi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.