Zabranjen prevoz i kretanje migranata u Unsko-sanskom kantonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2020, 16:20

Zabranjen prevoz i kretanje migranata u Unsko-sanskom kantonu

Od danas važi zabrana prevoza migranata u Unsko-sanski kanton, a autobusi i duga prevoza sredstva, koja budu postupala suprotno naredbi koju je izdalo federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, biće zaustavljena.

Odluka je doneta na današnjoj sednici Operativne grupe za pitanje migracija u ovom kantonu.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić je objasnio da je ova mera zabrane prevoza, ali i kretanja migranata u suštini povezana i s epidemiološkom krizom, a odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Operativna grupa donela zajedno s Kriznim štabom zdravstva USK.

Osim što je zabranjen prevoz migranata ka i unutar kantona svim prevoznim sredstvima, zabranjeno je i njihovo kretanje pešice kao i izlazak migranata izvan prihvatnih centara.

Građani ovog kantona već neko vreme upozoravaju da su na ivici strpljenja kada je reč o migrantskoj krizi, preneo je sarajevski portal Klix.

Zbog toga pokušavaju da se samoorganizuju kako bi čuvali "granice kantona" i sprečili prevoženje ilegalnih migranata.

Neko vreme građani USK protestuju zbog ovog problema, pre nekoliko dana je nezadovoljstvo eskaliralo u Velikoj Kladuši gde je građanin čak i razbio staklo autobusa koji je prevozio migrante.

U Bihaću su za 29. avgust najavljeni protesti građana na kojima oni traže promene trenutnog stanja, sklanjanje migranata s bihaćkih ulica i njihov humaniji smeštaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.