Izvor: Medijski istraživački centar, 02.Jun.2011, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjen Nacionalni stroj

Ustavni sud Srbije je utvrdio da je 'Nacionalni stroj' tajno udruženje čije je delovanje zabranjeno saglasno Ustavu Srbije i zabranio toj organizaciji da deluje, promoviše i širi svoje programske ideje i ciljeve.
Takođe, sud je zabranio upis 'Nacionalnog stroja' u registar udruženja.
Kako je navedeno u odluci, sud je utvrdio da su državni organi i organizacije dužni da u okviru svojih nadležnosti preduzmu mere radi sporovođenja odlke o zabrani 'Nacionalnog stroja'.
Predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << za zabranu rada 'Nacionalnog stroja' podnelo je Republičko javno tužilaštvo.
U predlogu zabrane 'Nacionalnog stroja' navedeno je da ta grupa deluje kao tajna organizacija koja svoje delovanje koristi za izazivanje nacionalne i verske mržnje, suprotno Ustavu Srbije.
Državno tužilaštvo Srbije uputilo je u oktobru 2008. godine inicijativu Ustavnom sudu Srbije za zabranu rada i delovanja te organizacije, prema inicijativi Ministarstva pravde.
U novembru 2005. godine 15 aktivista te neregistrovane neonacističke organizacije upali su na antifašističku tribinu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i vređali prisutne povicima 'Komunistički retardi', 'Ustaške sluge' i 'Jevrejske svinje'.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.