Zabrana ostaje na snazi, Huawei može da dobije samo Qualcomm 4G, ali ne i 5G procesore

Izvor: Piplmetar.rs, 07.Avg.2023, 01:30

Zabrana ostaje na snazi, Huawei može da dobije samo Qualcomm 4G, ali ne i 5G procesore

Globalna industrija pametnih telefona i dalje je u padu, a najnoviji finansijski izveštaj kompanije Qualcomm samo potvrđuje činjenicu koju svi znamo i oko koje se vode žučne polemike. Prihodi kompanije Qualcomm u trećem tromesečju ove godine, iznosili su 8.451 milijardi dolara, što je smanjenje od 23%, a neto dobit iznosi 1.803 milijardi dolara, što je smanjenje od 52% u odnosu na isti period prošle godine. Uprkos tome prodaja trpi jer zabrana ostaje važeća prema najvećim kineskim kupcima >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << među kojima važno mesto zauzima Huawei, kao najveći igrač na kineskom tržištu smartphone uređaja.
Rukovodioci kompanije Qualcomm su izneli procenu da je vreme oporavka industrije mobilnih telefona još uvek nepredvidivo, i da su kupci veoma oprezni u vezi sa naručivanjem, što sa druge strane znači da problem čišćenja zaliha u industriji mobilnih telefona nije u potpunosti rešen.
Pored toga, čelnici kompanije Qualcomm su odgovorili na vesti o zbivanjima i potencijalnom povratku Huawei 5G proizvoda. Direktan povod za to je što se u poslednje vreme sve više šuška da će Huawei već tokom ove godine ponovo lansirati 5G mobilne telefone. Obzirom da je Qualcomm jedan od onih čiji se procesori ugrađuju u novije Huawei modele, automatski je doveden u vezu oko potencijalne mogućnosti isporuke 5G procesora za sledeći Huawei flešip, a koji bi prema tim nagađanjima pokretao Snapdragon 5G čipset.


Qualcomm je rekao da oni u ovom trenutku imaju dozvolu za isporuku isključivo čipova zasnovanih na 4G tehnologiji najvećoj kineskoj kompaniji, ali ne i 5G čipsetova. Takvo stanje stvari se neće promeniti u skorijoj budućnosti.
Izjava kompanije Qualcomm znači da oni definitivno nisu dobili odobrenje za isporuke 5G čipova kompaniji Huawei i time stavili tačku na bilo kakve špekulacije i nagađanja.
Konkretno, to znači da u ovom trenutku definitivno nije moguće, niti izvesno da će se Snapdragon 5G verzije procesora pojaviti u bilo kom skorijem modelu Huawei telefona. Ova informacija svakako nije iznenađenje. Čak i u najboljem slučaju da Huawei telefoni dobiju 5G čipset ovaj kineski proizvođač se i dalje u najvećoj meri oslanja na domaća tehnološka otkrića, prenosi Kuai Technology .
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.