Zabeleli se krovovi u Beogradu, na Goliji skoro pola metra novog snega

Izvor: RTS, 28.Dec.2019, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabeleli se krovovi u Beogradu, na Goliji skoro pola metra novog snega

Beograd će ipak dočekati Novu godinu pod belim pokrivačem, jer je tokom subote u prestonicu stigao sneg. Padavine su umerene i nisu zadavale probleme učesnicima u saobraćaju. Na Goliji više od 40 centimetar novog snega.
Do kraja dana duvaće jak severozapadni vetar koji će nanositi snežne padavine, rekli su RTS-u u Republičkom-hidrometeorološkom zavodu (RHMZ).

U nedelju će sneg nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da pada sve do podneva, kada se očekuje prestanak. Jutarnja temperatura od minus tri do jedan, dnevna od dva do četiri stepena.
Dopisnik RTS-a javlja da je u selu Rudno na Goliji palo više od 40 centimetara novog snega.

Putevi se čiste i prohodni su.
Sneg pada na Kopaoniku i Zlatiboru, zatim u Valjevu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Sjenici, Požegi, Kraljevu, Kuršumliji, Ćupriji, Nišu i Vranju.
Trenutno je najhladnije na Kopaoniku, gde je sedam stepeni ispod nule.
Najtoplije na Paliću, u Dimitrovgradu i Negotinu, gde je temperatura "u plusu" četiri stepena.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.