Žaba koja peva

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2015, 06:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žaba koja peva

Sećate li se onog legendarnog crtanog filma gde radnik na raščišćavanju nekad velelepne građevine, a sada ruševine, u temeljima pronalazi kutiju sa žabom - koja peva. Pred očima mu zaigra gomila dolara koju će zaraditi prikazujući svetsku senzaciju, ali ne lezi vraže: žaba peva samo bez publike, čuj peva!, tancuje, izvodi razne kerefeke. Međutim, čim se zavesa digne, čuje se samo jedno otegnuto i odvratno KREEEEEEE!

Nesrećnog pronalazača zaspu trulim paradajzom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a gazde varijetea ga izbacuju nogom u guzicu, i tako danima sve dok šljaker ne završi kao klošar. I kutiju sa žabom vrati tamo gde je i bila, a gde niče još novija i velelepnija zgradurina; film se završava, ili opet počinje, kako god hoćete, za nekih stotinak godina kada neki drugi radnik iz temelja iskopa istu žabu i jovo nanovo...

E, baš se tog crtaća setih dok sam gledao kako Šeik i Vođa u betonu zalivaju vremensku kapsulu, nad kojom će nići Beograd na vodi, čudo nad čudima i pesma nad pesmama srpske bolje budućnosti. Kapsula, inače, služi za to da je daleki potomci jednog lepog dana otvore i vide šta se to nekad, u vreme Vođe i njegovih, radilo.

Vremenske kapsule se, na primer, šalju i u svemir, pa ako je neki Marsovac nađe - nađe. Ako ne - nikom ništa, ni iz džepa ni u džep. Da smo poslali ovu našu, možda bi počeo da niče i Mars na vodi, jer je NASA slavodobitno utvrdila da tamo nešto, ipak, teče.

Dotad, ostaje nam da verujemo da Marsovci postoje i da će jednog dana piti vodu s Morave (autor T. Nikolić), a da će Beograd na vodi biti izgrađen. Šta je za nas tri'es godinica, šest-sedam Vođinih mandata, neki ćemo da izumremo, a neki ćemo da se šetamo pokraj beogradske Burdž kalife i da pijuckamo bozu.

Bože, gledam na televiziji onog Malog, a i Velikog, slušam šta govore, pa se zapitam: da li su nas već skuvali kao onu žabu iz eksperimenta, ili su nam se mozgovi toliko sasušili da nam ni takve sumanutosti više nisu čudne?

Govore nam u lice, bez stida i srama, kako smo zatucana rulja koja ne veruje u čuda i da su neki slični nama bilmezima tako pljuvali i Ajfela, a danas na njegovoj kuli Francuzi zgrću silne pare. Da su egipatski robovi bili takve zatucane bukve, gde bi danas ležali Tutankamon i ekipa faraona, ko bi zidao piramide i šta bi deca čitala u udžbenicima istorije?

Ako baš i ne bude tog čuda na vodi, bar će ostati dobra građa za buduće generacija psihijatara, tomovi i tomovi analiza nad kojom će se znojiti studenti medicine i proklinjati dan kad je izvesni Al Zajed nogom kročio u srpsku prestonicu.

Nesrećni brucoš izvuče cedulju, a tamo jezivo pitanje, kao iz najgorih studentskih košmara: "megalomanija praćena paranojom na primeru srpske vlasti 2015. godine, sa produženim i pogoršanim dejstvom".

Broj žrtava ove dijagnoze, pretpostavljam, nikad neće biti precizno utvrđen.

Kad jednog dana iskopamo Vođinu i Šeikovu vremensku kapsulu, a tamo - žaba koja peva! Na arapskom.

KREEEEEE!

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.