Za žensko inovaciono preduzetništvo 100 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2019, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za žensko inovaciono preduzetništvo 100 miliona dinara

Za podršku razvoju i promociju ženskog inovacionog preduzetništva i sledeće godine biće izdvojeno 100 miliona dinara iz fonda Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, rečeno je danas na predstavljanju rezultata tog programa.

Kabinet ministra bez portfelja i ove godine je opredelio 100 miliona dinara u te svrhe, a srpske preduzetnike su pokazale da, kada dobiju šansu i kada sistem stane iza njih, mogu da naprave veoma dobre rezultate, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je član Gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević.

On je rekao da lokalne samouprave obučavaju preduzetnike kako da dođu do sredstava Fonda za razvoj, Razvojne agencije Srbije i Nacionalne službe za zapošljavanje ili do bilo kojeg drugog programa na tržištu, saopštio je Beoinfo.

"Reč je o bespovratnim sredstvima i ne postoji maksimalan iznos po korisniku, zavisi od ideje do ideje. Ovim programom Ministarstva za inovacije finansira se veliki broj programa, a mi imamo radionice 'Znanjem do cilja', gde se ne dobijaju sredstva, ali se uči kako se pravi biznis plan, kako se umrežava, gde su sredstva koja se mogu dobiti, imamo takmičenja kroz koja se dobijaju sredstva", rekao je Petronijević.

On je naveo da će se takvi programi nastaviti i istakao da su u ženskom preduzetništvu obuhvaćene sve oblasti.

Suosnivač kompanije "Herbeliksa" Nataša Simin rekla je da je ona sa svoje dve koleginice osnovala kompaniju, te da su one naučnice na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

"Kada smo osnovale kompaniju, najveće prepreke su nam bile da sagledamo šta je sve potrebno da se uradi da bi jedan proizvod izašao na tržište. Ima mnogo prepreka, a jedna od njih je dolaženje do fondova i finansija za investicije. U našoj zemlji postoji dosta fondova za inovaciono preduzetništvo, konkursa i nagrada, i to se vrlo lepo može iskoristiti", rekla je Simin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.