Za vreme naše vladavine ostvareni su višedecenijski snovi

Izvor: B92, 03.Feb.2021, 21:22

"Za vreme naše vladavine ostvareni su višedecenijski snovi"

Avdulah Hoti poručio je da je namera njegove stranke da i nakon izbora 14. februara nastavi da vodi vladu kao što su to radili u poslednjih sedam meseci.

Nosilac liste i kandidat za premijera Demokratskog saveza Kosova Hoti je rekao da je u tom periodu obezbeđeno 700 miliona evra za privredu i građane.

„Izvukli smo ekonomiju iz pandemijske krize. Sa našom politikom, čak i u vreme pandemije, kosovski izvoz se povećao za 25 procenata.Vladali smo integritetom i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razboritošću“, rekao je Hoti.

On je naglasio da su u periodu vladavine DSK ostvareni višedecenijski snovi.

„Mladići i devojke sa Kosova su postali deo američke vojske u mirovnim misijama. Potpisao sam istorijski sporazum koji našu zemlju pretvara u geopolitičko čvorište u regionu. Ovaj Vašingtonski sporazum nam je obezbedio priznanje od Izraela čime je probijena trogodišnja blokada nepriznavanja“, rekao je Hoti.

Kada je reč o političkim protivnicima, Hoti je rekao „da su se oni protivili miroljubivoj politici Ibrahima Rugove“.

„To su isti ljudi koji su ćutali i protivili se u svakoj fazi izgradnje države na Kosovu, koji su se protivili miroljubivoj politici Ibrahima Rugove, koji su devedesetih pozivali na učešće u izborima u Srbiji i koji su bili protiv Rambujea“, poručio je Hoti.

Prema njegovim rečima, Demokratski savez Kosova „nema afere iza sebe i već je uklonila reč korupcija iz diskursa na Kosovu“.

„Naši rivali se bore za ličnu slavu. Zato vas pozivamo da izađete na birališta 14. februara i glasate za DSK“, poručio je Hoti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.