Za ubistvo policajca i pljačku banke 40 i 35 godina zatvora

Izvor: Radio 021, 10.Jan.2015, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za ubistvo policajca i pljačku banke 40 i 35 godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 40 godina zatvora Igora Kahvedžića, a na 35 godina zatvora Borislava Delića zbog ubistva policajca Saše Cvetića 20. oktobra 2011. godine kada su hteli da opljačkaju ekspozituru "Komercijalne banke" na Karaburmi.

Tom odlikom, Kahvedžiću je potvrđena kazna od 40 godina zatvora, a Deliću je smanjena za pet godina, pošto je prvostepenom presudom i on bio osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu, objavljeno je na sajtu Apelacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << suda.

Oni su pored pomenutih krivičnih dela teško ubistvo - policajca i pljačku bake, osuđeni i zbog pljačke "Idejine prodavnice", pljačku drogerije "Lili", i još jedne pljačke iste banke.

U pravosnažnoj presudi se dalje navodi da je od njih oduzeta imovinska korist proistekla iz krivičnih dela - od Delića 296.630 dinara, a od Kahvedžića 280.000 dinara, dok su oštećeni, izuzev "Komercijalne banke", radi ostvarivanja svojih imovinsko – pravnih zahteva upućeni na parnicu.

U obrazloženju odluke Apelacioni sud naveo je da su za Delića u obzir uzete olakšavajuće okolnosti i da mu je kazna zbog toga smanjena. "Reč je o njegovom ranijem životu, i manjoj ulozi u izvršenju zločina, jer on nije neposredno učestvovao u ubistvu policijskog službenika. Za Igora Kahvedžića Apelacioni sud nalazi da je kazna zatvora u trajanju od 40 godina neophodna i nužna radi postizanja svrhe kažnjavanja", naveo je Apelacioni sud.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.