Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2017, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za tri dana 10 požara izazvanih ljudskim nemarom

BANJALUKA - Na području u nadležnosti Policijske uprave /PU/ Banjaluka proteklog vikenda evidentirano je 10 požara koji su izazvani ljudskim nemarom i u kojima je pričinjena znatna materijalna šteta.

Požari su registrovani od 21. do 23. jula na području Banjaluke, Čelinca, Kotor Varoša i Laktaša kada je vatra zahvatila šumu, korov, nisko rastinje, suvu travu, pomoćne i stambene objekte, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Iz policije poručuju da će preduzeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zakonom propisane mjere protiv svih lica koja budu izazvala požar ugrožavajući tako živote i zdravlje ljudi ili pričinivši materijalnu štetu.

Policijska uprava Banjaluka apeluje da, s obzirom na visoku temperaturu, građani, poljoprivrednici i šumski radnici ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, ne spaljuju ostatke žitarica i drveni otpad unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada.

Policija apeluje i da građani koji primijete nekontrolisano širenje vatre o tome odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na broj 123 ili najbližu policijsku stanicu na broj 122.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.