Za svet nema nade? Ova deca dokazuju suprotno

Izvor: Blic, 07.Nov.2015, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za svet nema nade? Ova deca dokazuju suprotno

Deca nekada zaista umeju da nas oduševe svojom nesebičnom ljubavlju i podrškom. Njihovi potpuno neočekivani humani potezi pravi su dokazi da, iako mali, savršeno dobro razumeju svet oko sebe i čistim srcem žele da mu pomognu da bude bolji.

Ken, 9-godišnji dečak sa Filipina, želeo je da pomogne lokalnim lutalicama i spasi ih smrti u šinterajima tako što im je napravio kućice u svom dvorištu. Ipak, zahvaljujući donacijama i podršci njegove mame, Ken je napravio pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mali azil za usvajanje pasa.

Mali Kristijan je imao samo šest godina kada je saznao za decu koja se bore sa rakom i kojima zbog hemoterapije opada kosa. Tada je samoinicijativno rešio da naredne dve godine pušta kosu, uprkos podsmevanju drugova iz odeljenja, a ove godine se konačno ošišao i donirao je deci koja se bore sa rakom.

3-godišnja Arijana je, šetajući se sa mamom, ugledala na ulici devojčicu bez kose. Pitala ju je zašto je ta devojčica ćelava, a mama joj je objasnila da je bolesna i da joj zbog lekova opada kosa. Arijana je tada rekla mami da bi volela da devojčici da svoju kosu, pa ju je ona odvela kod frizera posle čega je kosu donirala deci koja se bore sa rakom.

Kiana je pitala svoju mamu da li bi mogla da proda svoje igračke i donira novac azilu za životinje, a mama joj je, naravno, to dozvolila.

Iako je prošlo dve godine od kako su usvojili macu sa ulice, dečak iz te porodice i dalje voli da ušuška mačku dok spava da bi znala da ona živi sa njima i da bi se zbog toga uvek vraćala kući.

A lot of progress has been made on Edward's sleeping shelter. Tonight the drip rail goes up on the roof. That will help keep everything dry.

Mala Hejli je poželela da pomogne beskućnicima i sama počela da pravi skloništa za njih. Uz pomoć mame i donacija, Hejli je napravila na desetine mini kućica koje su olakšale život mnogima. Osim toga, ona je počela i da uzgaja hranu u svom dvorištu koju potom deli onima koji su ostali na ulici.

Kada im se mačka razbolela od artritisa, mama je rekla svojoj ćerkici da bude pažljiva sa životinjom i da je ne tera da se igraju. Devojčica je tada rekla da će onda da joj čita da bi joj bilo bolje.

Jedan tata pohvalio se na društvenim mrežama da mu njegova 13-godišnja ćerka svaki dan pravi sendvič za posao, a da joj pritom on to uopšte nije tražio. Ovaj lepi gest tinejdžerke su mnogi pohvalili i čestitali ocu na vaspitanju deteta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.