Za sve bivše osmake ima mesta u srednjim školama

Izvor: Blic, 25.Jun.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za sve bivše osmake ima mesta u srednjim školama

Poručujem i roditeljima i učenicima koji su upravo polagali kvalifikacione ispite za upis u srednje škole da ne brinu, jer mesta ima više nego učenika, što znači da će svi biti upisani. U ime Ministarstva prosvete mogu da izrazim zadovoljstvo načinom na koji je izvršena priprema i izveden kvalifikacioni ispit, kaže za „Blic” Žarko Obradović, ministar prosvete. Svi poslovi za distribuciju testova obavljeni su na najbolji mogući način, tako da testovi nisu „provaljeni”. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Što se tiče samog održavanja ispita, sve je takođe bilo u najboljem redu. Iz onoga što sam video, doživeo i čuo u prethodna dva dana, imam utisak da testovi nisu bili teški i da su se mnogo više brinuli roditelji nego sami učenici.

Prema preliminarnim podacima, od ukupnog broja prijavljenih, testove je polagalo 96 odsto budućih srednjoškolaca, što je veća izlaznost nego prošle godine. Kada budu objavljeni konačni rezultati 29. juna, videćemo koliko je znanje učenika i da li su njihove želje usklađene sa njihovim znanjem. Zahvaljujem se i medijima koji su na korektan način izveštavali o ispitu uprkos događaju u Sremskoj Mitrovici koji nije uspeo da u drugi plan baci jednu tako važnu stvar. Ozbiljnije primedbe do sada nismo čuli - ni direktno ni indirektno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.