Za silovanje maloletnice pet i godinu i po zatvora

Izvor: Blic, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za silovanje maloletnice pet i godinu i po zatvora

UŽICE - Zbog silovanja maloletne S. M., Užičanin Marko Daković (20) osuđen je juče pred Okružnim sudom na pet godina zatvora, dok je Marku Stanojčiću (22), kao saizvršiocu u ovom delu, određena zatvorska kazna u trajanju od godinu i po dana.

Kako se navodi u presudi, Daković je od avgusta 2006. do januara ove godine prinuđavao S. M. na polne odnose i bludne radnje, pritom joj pretio da će u suprotnom prikazati njene kompromitujuće fotogafije, zbog čega je devojka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pristajala na sve što je on tražio. U jednoj od tih obljuba, u kojoj je Daković devojci pretio nožem, pridružio im se i Marko Stanojčić zbog čega je oglašen krivim.

Sud je utvrdio da je intelektualni nivo silovane S. M. na donjoj granici proseka, te da je njena emotivna zrelost ispod njenog starosnog doba.

Posle izricanja presude, roditelji osuđenog Dakovića nevoljno su napustili sudnicu, nazivajući postupak protiv njihovog sina farsom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.