Za pušače i bivše pušače: Namirnice koje čiste telo od nikotina

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za pušače i bivše pušače: Namirnice koje čiste telo od nikotina

Svi smo itekako svesni negativnog učinka cigarete i nikotina na naš organizam. Ako ste prestali da pušite ili ste strastveni pušač, najbrži način da telo očistite od nikotina je uz pomoć ovih svežih i ukusnih namirnica.

1. Zeleni čaj i vitaminska voda

Pušenjem telo gubi preko potrebnu tečnost, pa organizam puno brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine vode, vitaminske ili zelenog čaja ispirete nikotin iz tela i pomažete telu da se očisti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
2. Kivi i limun

Osim vode, pušenje iz tela izbacuje i vitamine A,C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakcila. Kako bi nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za jednom voćkom kivija dnevno ili pak svako jutro popijte čašu limunade od isceđenog soka limuna.

3. Spanać i brokoli

Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tela, ali isto tako pomaže mu da se reši nikotina. Osim u obliku tablta, folnu kiselinu, ali i spomenute vitamine možete pronaći u spanaću. Brokoli je prepun vitamina C i B5 koji se pojačano gube pušenjem.

4. Sveža šargarepa

Nikotin unštava kožu i čini je beživotnom i suvom. Želite li se rešiti ove ružne nuspojave pušenja jedite što više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tela. Šargarepu iscedite u sokovniku pomešanu sa jabukom i limunom ili je izrendajte u salatu.

5. Sok od naranče

Ovaj osvežavajući napitak hidratizira telo, pruža mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscedite dve naranče, dodajte malo vode i popijte između obroka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.