Za pripremu male mature i do 600 evra: Veliki udarac na džep roditelja

Izvor: Telegraf.rs, 12.Mar.2017, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za pripremu male mature i do 600 evra: Veliki udarac na džep roditelja

Za pripremnu nastavu i privatne časove mali maturanti će, u slučaju da žele da upišu željenu srednju školu, morati da izdvoje više od 600 evra.

Mala matura obuhvata proveru stečenog osmogodišnjeg znanja iz ukupno sedam predmeta, a pored toga što predstavlja stres za učenike, roditeljima izbija iz novčanika čak dve prosečne srpske plate.

Do ove računice se došlo jednostavnim uvidom u oglase profesora koji drže individualne privatne časove, dvočas se u zavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << od predmeta naplaćuje od 10 evra, odnosno 1.300 dinara, do 1.800 dinara.

- Da bi se valjano savladalo pređeno gradivo, u proseku je potrebno oko 20 dvočasa srpskog jezika i 20 dvočasa iz matematike, a to je 200 evra po predmetu - rekao je predsednik Foruma srednjih škola Milorad Antić za jedan beogradski medij.

Grupni pripremi časovi uzimaju se za pripremu kombinovanog testa, a cene se kreću od 500 do 800 dinara.

Pojedini đaci pohađaju pripremnu nastavu iz predmeta biologija, hemija i fizika, za šta takođe treba odvojiti oko 10 evra po dvočasu, a neophodno je 10 dvočasa.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

PAPRENO UDARANJE PO UŠIMA: Za pripremu male mature 600 evra!

Izvor: Kurir, 13.Mar.2017, 10:12

...Mala matura se bliži, a roditelji već sad i te kako osećaju udar na kućni budžet jer za privatne časove i pripremu moraju da izdvoje više od 600 evra!..Mala matura, koja obuhvata proveru znanja iz sedam predmeta, za decu predstavlja veliki stres, a za njihove roditelje i stres i veliki trošak...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.