Za pozajmice ima, a za plate nema!

Izvor: Blic, 30.Jun.2014, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za pozajmice ima, a za plate nema!

Grupa radnika JKP „Palanka servis“ je predala krivičnu prijavu protiv v.d. direktora Uroša Miladinovića.

Razlog je isplata pozajmica nekima od zaposlenih u ovom palanačkom javnom preduzeću, uključujući tu i samog direktora, ali i drugima kojima su, kako u prijavi tvrde, prava radna mesta u drugim ustanovama i opštinskim organima.

- Predstavnici sindikata i zaposleni obratili su se prvo inspektoru rada i Nadzornom odboru preduzeća. Nadzorni odbor je zaista >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << doneo odluku da se dostavi spisak onih kojima su isplaćene pozajmice i objašnjenje po kom principu su vršene isplate, ali ta odluka, iz nama nepoznatih razloga, stavljena je van snage - objašnjava Srđan Borić, pomoćnik direktora JKP „Palanka servis“ kako i zašto je došlo do toga da sve završi pred sudom.

Direktor: Svi

primali pozajmice

- Pozajmice su primali svi u preduzeću bar jednom, od prvog do poslednjeg. Zakonom o javnim preduzećima uskraćene su nam subvencije od lokalne samouprave, a mi ne možemo sami da se finansiramo. To nam je jedini način da ljudima damo neki dinar da prežive - kaže vršilac dužnosti direktora Miladinović.

On napominje da se na platnom spisku preduzeća nalazi i Nataša Savić, iako je zaposlena u opštini Smederevska Palanka kao sekretarica predsednika opštine.Tu su, kako kaže, i neki koji nikada nisu radili u preduzeću, navodi i poimence - Zoran Jovanović, Tomislav Strizović, Nikola Šepšinac, Radoslav - Gera Radojković. I njima su, tvrdi on, a to stoji i u krivičnoj prijavi, pozajmice isplaćivane.

Možda te pozajmice, od 10.000 do 60.000 dinara, ne bi toliko bole oči osamdesetak zaposlenih, koliko ih ima „Palanka servis“, da je ovo jedno od onih srećnih komunalnih preduzeća u kojima plate stižu na vreme. Oni koji ovde rade poslednju platu primili su za oktobar. Tada je još bio „stari“ direktor, a od pre dva meseca na toj funkciji je ovoga puta i doslovno - mladi, dvadesetjednogodišnji Uroš Miladinović.

Nadzorni odbor

Nadzorni odbor je doneo odluku da se dostavi spisak svih kojima su isplaćene pozajmice, ali je ta odluka iz nepoznatih razloga stavljena van snage

Miladinović kaže da će o tome da li je to zakonito ili ne ionako sada “rešavati sud, a ne sindikati i novinari”.

„Palanka servis“ bavi se objedinjenom naplatom komunalnih usluga, održavanjem stambenih i poslovnih zgrada i stanova, kao i upravljanjem i obezbeđivanjem uslova za korišćenje poslovnog prostora kojim raspolaže opština Smederevska Palanka.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.