Za poslanike zimski odmor od skoro dva meseca

Izvor: Blic, 02.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za poslanike zimski odmor od skoro dva meseca

Poslanici srpskog parlamenta odmaraće se gotovo dva meseca, pošto se jesenje zasedanje završilo 29. decembra u ponoć, a prolećno bi trebalo da počne 1. marta.



Prema rečima predsednika skupštine Olivera Dulića, poslanici će se sigurno sastati u februaru na inauguraciji novog predsednika Srbije, kada se završe predsednički izbori zakazani za 20. januar.

Dulić je dodao da bi se poslanici srpskog parlamenta, ukoliko se za to steknu uslovi, mogli okupiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i ranije, na novoj sednici u februaru, na kojoj bi se raspravljano o novom zakonu o skupštini i poslovniku.

On je ocenio da je parlament u proteklom periodu radio mnogo i uspeo da ispuni sve ono što je na početku delovalo kao ambiciozni plan.

Dulić je posebno istakao atmosferu dogovaranja i kompromisa, koja je tokom jesenjeg zasedanja postojala ne samo unutar vladajuće koalicije, već i u odnosima između nje i opozicionih stranaka.

"Zahvaljujući tome, u proteklih sedam meseci usvojili smo 71 zakon među kojima su i dva zakona o budžetu, koji su poseban ispit za svaku vlast, a imenovani su i nosioci najvažnijih državnih institucija", rekao je Dulić.

Jesenje zasedanje parlamenta završilo se raspisivanjem predsedničkih, pokrajinskih i lokalnih izbora za 11. maj 2008. godine, usvajanjem Rezolucije o zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka Srbije i budžeta za 2008.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.