Za poreske inspektore prijavilo se 1.808 kandidata

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2017, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za poreske inspektore prijavilo se 1.808 kandidata

Poreska uprava raspisala je prošle godine konkurs za 100 poreskih inspektora, a za ovo radno mesto prijavilo se 1.808 kandidata, objavio je Blic.

Poreska uprava je raspisala konkurs za pozicije višeg inspektora, inspektora i mlađeg inspektora, čija će prosečna mesečna primanja iznositi oko 48.000 dinara.

Prema uslovima konkursa, za sva radna mesta u Poreskoj upravi zahteva se iskustvo u struci, i to minimalno od godinu do sedam godina. Kandidati moraju da imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << završen Pravni ili Ekonomski fakultet.

Poreska uprave počela je testiranje kandidata, a prvi deo je obavljen prošlog vikenda na Pravnom fakultetu. Iz Poreske uprave ističu da će kandidati koji ispunjavaju uslove proći pismenu proveru znanja poznavanja zakonskih propisa, a potom slede provere ostalih znanja i veština.

Za sve kandidate važi pravilo da moraju da prođu proveru znanja zakonskih propisa, i to Zakona o državnoj upravi, Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Zakona o porezu na dodatu vrednost, Zakona o porezima na imovinu koji reguliše porez na nasleđe i poklon i porez na prenos apsolutnih prava, Zakona o opštem upravnom postupku, Krivičnog zakonika, kao i Zakonika o krivičnom postupku, piše Blic.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.