Za pomoć žrtvama trgovine ljudima od SAD - 750.000 dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2018, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za pomoć žrtvama trgovine ljudima od SAD - 750.000 dolara

Ambasada SAD u Beogradu saopštila je danas da je Amerika donirala 750.000 američkih dolara za pomoć žrtvama trgovine ljudima.

Donaciju je najavio Stejt department a dobiće je Međunarodni komitet spasa i Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja "Atina" za projekat koji će trajati 30 meseci i koji ima za cilj borbu protiv modernog ropstva i mreža trgovaca ljudima i pružanje pomoći ranjivim pojedincima.

Ova donacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pomoći će žrtvama trgovine ljudima u osam različitih gradova širom Srbije: Beogradu, Vranju, Subotici, Novom Sadu, Nišu, Sremskoj Mitrovici i Kraljevu.

Projekat će, kako se navodi, obezbediti urgentne i dugoročne usluge podrške žrtvama trgovine ljudima, pomoći će lokalne aktere koji pružaju specijalizovanu podršku deci žrtvama trgovine ljudima, kao i primenu Akcionog plana i Strategije prevencije i suzbijanja trgovine ljudima.

"Sjedinjene Američke Države sa zadovoljstvom ističu saradnju sa ove dve organizacije, i ovu mogućnost da podrže njihovo partnerstvo sa institucijama u borbi protiv trgovine ljudima. Međunarodni komitet spasa i NVO Atina su organizacije sa dugom istorijom na polju borbe protiv trgovine ljudima, pružanja zaštite žrtvama kao i dovođenja pred lice pravde onih koji profitiraju od trgovine ljudima", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Dodaje se da sloboda za žrtve, sprečavanje i borba protiv trgovine ljudima, i krivično gonjenje trgovaca su prioriteti politike SAD na polju borbe protiv trgovine ljudima.

"Stoga smo ponosni što možemo da podržimo Srbiju u primeni Akcionog plana i Strategije prevencije i suzbijanja trgovine ljudima", stoji u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.