Za podsticaj izvoza 20 miliona KM

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 31.Mar.2011, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za podsticaj izvoza 20 miliona KM

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske /RS/ uskoro će raspisati javni poziv za preduzeća izvoznog karaktera u Srpskoj radi dodjele sredstava Vlade RS, namijnjenih za podsticaj izvoza, najavio je danas u Istočnom Sarajevu ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević. Kovačević je, nakon posjete Preduzeću "Rasklopna operma", naveo da je Vlada RS ove godine u budžetu odredila 20 miliona KM za podsticaje izvoznika i istakao da ovaj iznos možda nije >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << dovoljan, ali će sigurno značajno pomoći izvoznicima da opstanu na inostranom tržištu.

''Ministarstvo industrije energetike i rudarstva je i prošle godine dalo 380.000 KM podsticajnih sredstava za obezbjeđenje izvoza ovoj kompaniji, ali ova firma je privatna, tako da je njen menadžment najodgovorniji za njeno poslovanje'', rekao je Kovačević novinarima.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić izjavio je da će ovo ministarstvo pružiti podršku Preduzeću "Rasklopna operma" kroz program zapošljavanja novih pripravnika, koji bi trebalo da bude realizovan u drugoj polovini godine.

''Kroz taj program ovdje ćemo moći uvesti nekoliko mladih elektroinženjera ili mašinaca, koji mogu dati svoj doprinos u narednim godinama'', rekao je Đokić.

Đokić je istakao da je na menadžmentu ove fabrike da nađe načine da privuče i zadrži stručni kadar.

Direktor Preduzeća "Rasklopna operma" rekao je da su današnji razgovori sa ministrima Kovačevićem i Đokićem zapravo nastavak razgovora koji su imali prije mjesec dana sa premijerom RS.

''Dogovor, koji imamo sa predstavnicima Vlade, predviđa da do kraja godine pokušamo da povećamo broj zaposlenih radnika i da osavremenimo jedan dio proizvodnog programa'', istakao je Lenov.

Kovačević i Đokić tokom današnjeg boravka u Istočnom Sarajevu posjetili su i Fabriku motora "Famos".
 
Izvor: SRNA

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.