Izvor: Blic, 28.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za podršku SPS dva direktora

Za podršku SPS dva direktora

DESPOTOVAC - SPS će sa dva odbornika podržati koaliciju DS, LS, PUPS, LDP i G17 i konstituisanje nove lokalne vlasti u Despotovcu, saznaje 'Blic'. Zauzvrat će socijalisti dobiti direktorska mesta u Centru za kulturu i u komunalnom preduzeću.

Posle lokalnih izbora, koalicija DS, LS, PUPS, LDP i G17 uz podršku SPS ima 24 odbornika, dok narodnjačka koalicija i radikali imaju 21. Konstitutivna sednica trebalo bi da se održi danas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- SPS je potpisao koalicioni sporazum, i to nije nikakva tajna. Konstitutivna sednica ne bi bila ni zakazana da nije formirana skupštinska većina. DS je prvi okupio skupštinsku većinu i potpisan je koalicioni sporazum. Bili smo spremni da razgovaramo i sa narodnjacima. G17 neće ulaziti u koaliciju samo sa SRS zbog niza dešavanja u proteklih nekoliko meseci, i to je stranački stav. Inače, nemamo ništa lično protiv ljudi iz SRS u Despotovcu - ističe jedini sagovornik 'Blica' koji je do kraja bio iskren, potpredsednik despotovačkog G17 Novica Bogdanović.

Predsednik despotovačkih demokrata dr Bratislav Trifunović negirao je da je SPS potpisao koalicioni sporazum sa DS, ali nije isključio mogućnost da ta stranka podrži koaliciju DS, LS, PUPS, G17 i LDP i da formira manjinsku vlast u opštini. On je istakao da DS neće praviti koalicije sa SRS, SPS i JS, te da ne zna ko je pregovarao sa SPS, ali da to sigurno nije niko iz DS.

Gradimir Malešević nije želeo da u ime narodnjačke koalicije komentariše nastalu situaciju, već se zapitao da li su odbornici izabrani da rade u korist građana ili da se bave politikanstvom.

I. Ivković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.