Za opštine u Srbiji pogođene izbegličkom krizom pomoć od 20,8 miliona evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jul.2019, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za opštine u Srbiji pogođene izbegličkom krizom pomoć od 20,8 miliona evra

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i direktor kancelarije Nemačke razvojne banke KfW u Srbiji Arne Gos potpisali su danas izmene Sporazuma o finansiranju, kojima će biti obezbeđena pomoć opštinama u Srbiji koje su pogođene migrantskom krizom.

Od 20,8 miliona evra pomoći opštinama Srbija je obezbedila 8,87 miliona, a Nemačka 11,9 miliona.

Realizacija 25 projekata koji će biti finansirani počeće za četiri meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u opštinama Beočin, Bujanovc, Žabari, Bosilegrad, Leskovac, Dimitrovgrad, Surdulica i Šid, a trebalo bi da budu zavšeni do juna 2022. godine, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Planirano je da budu obnovljene škole, vrtići, centri za socijalni rad, dnevni centri, spavaonice za đake.

Đorđević i direktor kancelarije KfW-a u Srbiji danas potpisali su i tekst Posebnog sporazuma uz Sporazum o finansiranju.

Izvorni Sporazum o finansiranju između Srbije i KfW-a Frankfurt potpisan je novembra 2016. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.