Za koga su hiljade pušaka tipa 56, stotine mitraljeza PKM, snajperske puške i bacači tromblonskih mina?

Izvor: B92, 09.Maj.2021, 11:16

Za koga su hiljade pušaka tipa 56, stotine mitraljeza PKM, snajperske puške i bacači tromblonskih mina?

Peta flota američke mornarice saopštila je u subotu da je raketna krstarica USS Monterej zaplenila nedozvoljenu pošiljku oružja u četvrtak i petak.

I to na jedrenjaku bez nacionalnih obeležja u međunarodnim vodama severnog Arapskog mora

"Skladište oružja obuhvatalo je desetine naprednih protivtenkovskih vođenih projektila ruske proizvodnje, hiljade kineskih pušaka tipa 56 i stotine mitraljeza PKM, snajperske puške i bacače tromblonskih mina. Ostale komponente >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oružja uključivale su napredne optičke nišane", stoji u saopštenju flote sa sedištem u Bahreinu.

Dodaje se da je materijal privremeno zaplenjen i da se čeka konačno rešenje, dok su izvor i nameravano odredište materijala pod istragom.

U saopštenju se kaže da je, nakon što je uklonjen nedozvoljeni teret, procenjena plovnost jedrenjaka, a nakon ispitivanja, njenoj posadi je obezbeđena hrana i voda, nakon čega su pušteni navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Amerikanci presreli tovar oružja u Arapskom moru

Izvor: RTS, 09.Maj.2021

Američka raketna krstarica "Monterej" presrela je neimenovani brod u Arapskom moru i zaplenila ogromnu količinu naoružanja ruskog i kineskog porekla, saopštila je američka Šesta flota. Za sada nije poznato ko je vlasnik, ni kome je namenjeno zaplenjeno oružje. . Rutinska...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.