Za izbore na Voždovcu vraćene tri liste, među njima i DS

Izvor: Blic, 01.Dec.2013, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za izbore na Voždovcu vraćene tri liste, među njima i DS

Tri od četiri izborne liste predate za lokalne izbore na Voždovcu u petak, među kojima i Demokratske stranke, moraće da popune dokumentaciju i isprave nedostatke ako žele da učestvuju u nadmetanju za skupštinu te gradske opštine.

Predsednik opštinske izborne komisije Zoran Lukić rekao je za Tanjug da je lista DS, čiji je nosilac Dragan Đilas, predata u petak, ali da je uočen nedostatak od 250 validnih potpisa tako da će u roku od 48 sati, koji ističe sutra oko 16 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sati morati da taj nedostatak ispravi.

Slična situacija je i sa druge dve liste predate izbornoj komisiji pre dva dana.

Reč je o listama grupe građana "Evropska demokratija", kao i lista "Nijedan od ponuđenih odgovora".

Kako je Lukić naveo lista Nove stranke, koju predvodi nekadašnji premijer Zoran Živković, takođe predata u petak proglašena je i učestvovaće na izborima u opštini Voždovac, a to će biti prvo pojavljivanje te političke partije, od osnivanja, na nekim izborima.

DS: Predato više potpisa nego što je potrebno

Povodom informacija da lista koju je Demokratska stranka predala na opštini Voždovac sadrži nedostatak od 250 potpisa, DS saopštava da je prikupljeno više od 5.000 potpisa podrške građana Voždovca od kojih je Izbornoj komisiji predato 2.500 zakonski overenih potpisa građana iako je za proglašenje liste neophodno 1600.

Ova stranka navodi u saopštenju da očekuje da Izborna komisija, u skladu sa zakonom, a uvažavajući činjenicu da je lista DS predata uz broj potpisa koji je višestuko veći od potrebnog, u ponedeljak proglasi listu Demokratske

stranke za izbore zakazane za 15. decembar.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.