Za inkluziju 1,8 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2018, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za inkluziju 1,8 miliona evra

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja u Vladi Srbije, Zoran Đorđević, potpisao je danas Memorandum o saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ i Nacionalnom službom za zapošljavanje na sprovođenju projekta "Inicijativa za inkluziju". Memorandum je potpisao i nemački ambasador u Srbiji, Aksel Ditman.

Vlada Nemačke i GIZ doniraju Srbiji pomoć vrednu milion i osamsto hiljada evra za realizaciju projekta koji će biti sprovođen u sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opština i gradova, sa ciljem poboljšanog pristupa povratnika, po Sporazumu o readmisiji, tržištu rada u našoj zemlji. Takođe, cilj je olakšano zapošljavanje drugih osoba sa evidencije Nacionalne službe koje imaju teškoća sa pronalaženjem posla. Ministar za rad i zapošljavanje Zoran Đorđević zahvalio se nemačkoj vladi i GIZ-u na pruženoj pomoći.

"Mi znamo da svakako postoji intencija povratka nekih naših ljudi u Srbiju i Srbija želi da pomogne tim ljudima na najbolji mogući način. Nemačka vlada i GIZ nam pomažu u tome i mislim da će ovaj projekat pokazati u narednom periodu sve ono što je u stvari dobrobit našeg zajedničkog rada", rekao je Đorđević.

Nemački ambasador u Srbiji, Aksel Ditman, istakao je da ta država blisko sarađuje sa Srbijom u oblasti održivog razvoja i unapređenja zapošljavanja.

"Želimo da pronađemo rešenja koja su u skladu sa potrebama krajnjih korisnika i da olakšamo povratnicima integraciju u tržište rada", rekao je Ditman.

Prošle godine se u Srbiju vratilo oko 1.900 ljudi, od čega preko 1.400 Roma. Program inkluzije biće sproveden u Požarevcu, Sokobanji, Arilju, Kučevu, Novom Pazaru, Bečeju i Mladenovcu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Projekat će se sprovoditi u sedam opština

Izvor: Beta Video, 19.Mar.2018

BEOGRAD - Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman je naglasio je da će se projekat sprovoditi u sedam opština Požarevac, Arilje, Sokobanja, Kučevo, Novi Pazar, Bečej i Mladenovac. (CH3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Đorđević: Za inkluziju 1,8 miliona evra

Izvor: Danas, 19.Mar.2018

U sedam opština u Srbiji sprovodiće se projekat „Inicijativa za inkluziju“ za koji je nemačka vlada opredelila 1,8 miliona evra kako bi se Srbiji olakšao povratak njenih državljana po Sporazumu o readmisiji, njihov ponovni prihvat u društvo i zapošljavanje, predviđeno je memorandumom koji...

Nastavak na Danas...

Grant Kine za BiH od 2,6 miliona evra

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Mar.2018, 12:17

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Vjekoslav Bevanda i kineski ambasador u BiH Čen Bo potpisali su danas u sarajevu Sporazum o grantu Kine BiH od 20 miliona juana, odnosno 2,6 miliona evra...Bevanda je, nakon potpisivanja Sporazuma, izjavio da je ovim obezbijeđen značajan...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.