Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Mar.2023, 18:42

„Za ideale ginu budale“: Sećanje na mladića poginulog na protestima 9. marta

Bane Gajić, novinar i prijatelj Branivoja Milinovića, mladića poginulog na demonstracijama u Beogradu 9. marta 1991. godine, rekao je u emisiji Dan uživo da ga "pamti kao šarmantnog, zanimljivog dečaka" i smatra da je Milinović bio "nulta žrtva rata". "Zajednički drug ispričao nam je kada smo se devetog marta uveče skupili kod njega u dvorištu da je na pitanje, veče pre toga, 'šta ćeš sutra tamo' Brana nonšalantno izgovorio stih iz pesme Riblje čorbe 'Za ideale ginu budale', što je bilo neverovatno, kao da je naslutio sopstvenu smrt", seća se Gajić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

„Bio je dete, ubio ga je tadašnji sistem“: Sećanje na mladića poginulog na protestima 9. marta

Izvor: Danas, 09.Mar.2023

Bane Gajić, novinar i prijatelj Branivoja Milinovića, mladića poginulog na demonstracijama u Beogradu 9. marta 1991. godine, rekao je u emisiji Dan uživo da ga "pamti kao šarmantnog, zanimljivog dečaka" i smatra da je Milinović bio "nulta žrtva rata".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.