Za dan 320 prekršaja, kažnjeno 299 stranaca FOTO

Izvor: B92, 21.Dec.2017, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dan 320 prekršaja, kažnjeno 299 stranaca FOTO

U prva 24 sata kontrole prosečne brzine kretanja vozila na naplatnoj stanici Šimanovci zabeleženo je 320 prekršaja prekoračenja brzine.

To je Tanjugu rekao zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milenković.

Prema njegovim rečima, od 320 prekoračenja 299 su počinili strani državljani, dok je državljana Srbije bilo 21.

"Zbog kretanja brzinom većom od 160 kilometara na čas 15 stranaca je privedeno sudiji za prekršaje u skraćenom prekršajnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postupku, dok su ostali platili novačane kazne u iznosu od tri ili pet hiljada dinara, odnosno polovinu tog iznosa ako se odluče da plate na licu mesta", naveo je Milinković i dodao da je akcija kontrole na tom punktu počela juče.

Kako kaže, ovo je prva godina da se vrši ovakav vid kontrole brzine, te je veći broj građana Srbije koji su informisani u odnosu na strance.

Napomenuo je da je, prema informacijama koje objavljuju Putevi Srbije, kod Sremske Mitrovice, istaknuto upozorenje da je kontrola prosečne brzine u toku, ali veliki broj vozača, kaže, to ne primeti i otuda veliki broj prekršaja.

On je rekao da se nada da će sve više vozača biti obavešteno o kontroli brzine, te da će biti manje prekršaja, što će omogućiti smanjenu brzinu vožnje i doprineti bezbednosti na putevima.

"Od početka ove godine u odnosu na isti period prethodne, na ovoj deonici auto-puta broj saobraćajnih nezgoda smanjen je za 34 odsto, što je veoma značajno. Nadam se da će i ova akcija doneti tako dobre rezultate", rekao je Milinković.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Od 320 prekršaja prekoračenja brzine, 299 počinili stranci

Izvor: RTS, 21.Dec.2017

U prvih 24 sata kontrole prosečne brzine kretanja vozila na naplatnoj stanici "Šimanovci" zabeleženo je 320 prekršaja prekoračenja brzine, rekao je za "Tanjug" zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milenković. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.