Za čitav svet rat je završen, osim za Hrvatsku

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2018, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Za čitav svet rat je završen, osim za Hrvatsku"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je, na godišnjicu početka Drugog svetskog rata, 1. septembra 1939. godine, izjavio da Hrvatska potvrđuje da "stranu koju je izabrala u Drugom svetskom ratu i dalje smatra svojom".

- Na današnji dan pre 79 godina počeo je drugi svetski rat. Za čitav svet rat je i završen a istina o njemu je poznata i nepromenljiva. Osim za Hrvatsku, koja i dalje pokušava da promeni istoriju i sakrije istinu o genocidu nad Srbima počinjenim u NDH - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Vulin u izjavi medijima.

Kako je naveo najnoviji pokušaj pretvaranja logora smrti Jasenovac u radni kamp je strašna uvreda za poklanu jasenovačku decu, ali i za zdrav razum i antifašističko čovečanstvo.

- Hrvatska na žalost još jednom potvrđuje da stranu koju je izabrala u Drugom svetskom ratu i dalje smatra svojom - kazao je ministar Vulin.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.