Za čim penzioneri najviše žale?

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2016, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za čim penzioneri najviše žale?

Penzioneri koji su prešli prag sedme decenije života najviše žale što nisu putovali više i što su u životu propustili neke romanse.

Organizacija Nationalwide Building Society Savings iz Velike Britanije sprovela je anketu o tome za čim stari ljudi najviše žale. Trećina ispitanika, njih 33 odsto, reklo je da su im putovanja ostala neprežaljena, dok 31 odsto penzionera koji imaju preko 70 godina kažu da im je žao što nisu uštedeli više novca za starost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Njih 17 odsto odgovorilo je da tuguju za gubitkom kontakta sa pojedinim prijateljima ili članovima porodice, dok 14 procenata njih žale za "onom jednom ljubavi koja je otišla".

Ono što se kosi sa nekim ranijim rezultatima sličnih anketa jeste podatak da određeni broj penzionera smatra da je trebalo bolje da upravljaju nekretninama i smatraju da bi danas to mnogo bolje uradili - da su mladi.

Donja grnaica za kupovinu nekretnine u Velikoj Britaniji danas je u 28. godini života, dok je nekada bila u 33. godini.

Blizu 50 odsto ispitanika zainteresovano je za sopstveno zdravlje, dok je svaka treća osoba izrazila zabrinutost za finansije u starosti. Skoro trećina ispitanika nije sigurna kako će plaiti račune sledećeg meseca.,

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.