Izvor: Danas, 04.Dec.2014, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za bolju sigurnost dece

Svih 15 osnovnih škola na teritoriji opštine Voždovac pokriveno je video-nadzorom, a zahvaljujući ovom sistemu do sada je rešeno 18 krivičnih dela, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, obilazeći Policijsku stanicu Voždovac, u kojoj se nalazi kontrolna soba.

- Postavljanje video-nadzora doprineće efikasnijem radu policije, a ujedno će povećati bezbednost dece u školskim dvorištima. Ovo je nastavak dobre politike koju sprovodimo u čitavom gradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << a prioritet i početna ideja sa kojom smo krenuli u realizaciju ovog projekta bila je prevencija prodaje narkotika u školskim dvorištima - istakao je Stefanović. Kako je naveo, jedan od prioriteta MUP-a i njega kao ministra jeste da u budućnosti bude što više policajaca u jedinicima, mesnim zajednicama i u kontaktu sa građanima.

Prema rečima predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića postavljanje video-nadzora u osnovne škole je prva faza, a u sledećoj fazi biće obuhvaćene i srednje škole na teritoriji te opštine, dok će trećom fazom obuhvatiti skupštine stanara koji se izjasne da žele da im obezbede ulaz u zgradu.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.