Za Srbiju bez straha: Imenovati RIK u skladu sa zakonom

Izvor: N1 televizija, 14.Mar.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Za Srbiju bez straha": Imenovati RIK u skladu sa zakonom

Grupa građana "Za Srbiju bez straha" koja je kandidovala Sašu Jankovića za predsednika Srbije, podnela je danas zahtev Skupštini Srbije za sazivanje sednice i imenovanje stalnog sastava Republičke izborne komisije (RIK) u skladu sa zakonom.

U saopštenju objavljenom na sajtu sasajankovic.rs navodi se da je zatraženo da predsednica Skupštine Srbije zakaže sendicu u najkraćem roku, da se na sednici donese odluka o razrešenju članova i zamenika članova stalnog sastava RIK >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i imenuju novi.

Članice pravnog tima Saše Jankovića u RIK, Vesna Rakić Vodinelić i Ljiljana Benać Šantić, ranije su ukazale na kršenje odredbi Zakonom o izboru narodnih poslanika koje predviđaju da nijedna politička stranka, stranačka koalicija ili druga politička organizacija ne može da ima više od polovine članova u stalnom sastavu svih organa za sprovođenje izbora.

Od 17 stalnih članova RIK, čak 12 su pripadnici partija koje podržavaju kandidaturu Aleksandra Vučića, čime se u sumnju dovodi regularnost izbora i odluke koje u izbornom procesu RIK bude donosio, navodi se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Grupa Srbija bez straha zahteva sednice Skupštine i izmenu RIK

Izvor: Beta, 14.Mar.2017

Grupa gradjana "Za Srbiju bez straha" koja je kandidovala Sašu Jankovića za predsednika Srbije, podnela je danas zahtev Skupštini Srbije za sazivanje sednice i imenovanje stalnog sastava Republičke izborne komisije (RIK) u skladu sa zakonom.U saopštenju objavljenom na sajtu sasajankovic.rs navodi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.