Za Srbe nema azila u Nemačkoj

Izvor: Mondo, 19.Jan.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Za Srbe nema azila u Nemačkoj"

Nijednom tražiocu azila iz Srbije on neće biti odobren u Nemačkoj, jer je Srbija sigurna zemlja gde ljudi mogu slobodno da žive, rekao je u Beogradu parlamentarni državni sekretar Nemačke, Hans Joahim Fuhtel.

Foto: Kancelarija Vlade Srbije/Slobodan Miljević

"To znači da će procenat onih tražilaca kojima će biti odobren azil ako dolaze iz Srbije biti - nula i da će biti vraćeni u zemlju porekla", rekao je Fuhtel novinarima u Skupštini Srbije, posle razgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa članovima poslaničke grupe Srpske napredne stranke /SNS/.

Parnter br.1

Joksimovićeva je rekla da Vlada Srbije smatra Nemačku jednim od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera i istakla da je Nemačka najveći bilateralni donator Srbije, s više od 1,6 milijardi evra donacija u poslednjih 15 godina razvojne saradnje.

Navodeći da se nemački zakon o azilu odnosi isključivo na žrtve političkih progona, on je dodao da Nemačka želi da pomogne svima na licu mesta da dobiju novu perspektivu i da ukaže da je pogrešan put da traže azil.

Fuhtel, koji se sastao i sa ministrom Srbije za evropske integracije Jadrankom Joksimović, naveo je da je Nemačka zaokupljena problemom migrantske krize koja znatno utiče na javno mnenje.

Iz Vlade Srbije je saopšteno da je Fuhtel pohvalio postupanje Beograda o ovom pitanju, istakavši da je Srbija pokazala da ima efikasne kapacitete kao država, što je doprinelo jačanju poverenja u odnosima s Nemačkom.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.