Za Kraljevo pleše više od 600 ljudi

Izvor: Blic, 06.Dec.2010, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Kraljevo pleše više od 600 ljudi

BEOGRAD - “Uživajte u performansu narodnih igara i pomozite Kraljevu!”, poziv je učesnika beogradskih i kraljevačkih Kulturno-umetničkih društava na večerašnji humanitarni koncert. Manifestacija “Igrom za Kraljevo” u velikoj dvorani Doma sindikata okupiće više od 600 učesnika na sceni, a publika će svojim prisustvom obezbediti sredstva za pomoć Kraljevčanima.

- Grupa ljudi, inače veliki ljubitelji i poznavaoci folklora, odlučili su nedavno da pozovu KUD-ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zamole ih da pomognu u prikupljanju sredstava za Kraljevčane. Posebno nam je drago što će igrati i KUD-ovi iz Kraljeva jer je ovo njihov prvi nastup u prestonici - kaže Jelena Petković iz organizacionog odbora koncerta "Igrom za Kraljevo”.

Predsednik KUD "Branko Cvetković" Jovan Šijački najavljuje nezaboravan folklorni performans.

- Čast mi je što su došle kolege iz Kraljeva KUD "Železničar", a posebno se radujem zajedničkom nastupu - kaže Šijački.

Raznoliki program izvešće članovi društava "Abrašević”, "Branko Radičević Zemun”, "Branko Cvetković”, "Gradimir”, "Dimitrije Koturović”, "Dimitrije Tucović”, "Diogen”, "Ćoka Pavlović”, "Jedinstvo”, "Krsmanac”, "Lola”, "Mika Mitrović Jarac”, KUD Termoelektrane "Nikola Tesla” Obrenovac, "PKB - Korporacije”, "Čukarica”, "Šane - Stari Dušanovac”, "Španac”, učenici Baletske škole "Lujo Davičo”, kao i gosti iz Kraljeva, KUD "Abrašević”, "Železničar” i "Kraljevačka riznica”. Pokrovitelj manifestacije je Skupština grada. Sav prihod od ulaznica za koncert, donacija i sponzorstava biće uplaćivan na poseban račun sa kojeg će novac biti prebačen na račun Skupštine grada Kraljeva, namenjen pomoći i obnovi posledica zemljotresa koji je pogodio ovaj region.

Ulaznice 500 dinara

Humanitarni koncert „Igrom za Kraljevo" biće održan večeras od 19 sati u velikoj dvorani Doma sindikata. Karte po ceni od 500 dinara mogu se kupiti u svim kulturno-umetničkim društvima koja će nastupiti, kao i na blagajni Doma sindikata. Dodatne informacije o koncertu i načinima da se pomogne mogu se dobiti putem mejla igromzakraljevo@gmail.com ili telefonom na brojeve 308-55-55, 063/649-914, 062/206-011, 063/883-30-93.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.