Za Kontrast ukupno 30 godina

Izvor: B92, 23.Jun.2014, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za "Kontrast" ukupno 30 godina

Novi Sad -- Vlasnik lokala "Kontrast", dvojica zakupaca i električar osuđeni su ukupno na 30 godina zatvora zbog tragedije iz 2012. u kojoj je stradalo šest mladih ljudi.

Vlasnik Alojz Ganić (68) prvostepeno je osuđen na pet godina zatvora, zakupci Slaviša Stanišić (46) i Dejan Ratković (36) na devet, odnosno sedam godina zatvora, dok je električar koji je obavljao popravke u klubu Miroslav Papuga (50) osuđen na devet godina zatvora.

Oni su pred Višim sudom u Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sadu, posle dvogodišnjeg, maratonskog suđenja, osuđeni za teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti, jer nisu održavali električne instalacije na odgovarajući način, niti su poštovali protivpožarne propise.

U požaru u diskoteci "Kontrast" 1. aprila 2012. godine život su izgubili Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (28) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) iz Gacka, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (20) iz Kikinde.

U obrazloženju presude, sudija Pap je kazao da je vlasnik objekta Ganić znao da će u objektu biti diskoteka kroz koju će prolaziti veliki broj ljudi, a ipak nije pribavio saglasnost od uprave za zaštitu od požara.

On je za zakupce rekao da su pokrenuli rad diskoteke, iako su znali da vlasnik objekta nije pribavio saglasnost a ni oni nisu ništa uradili da je pribave.

Izricanju presude nije prisustvovao Miroslav Papuga.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRESUDA ZA TRAGEDIJU U KONTRASTU: Za šest žrtava 30 godina zatvora!

Izvor: Kurir, 23.Jun.2014

Vlasnik lokala Alojz Ganić (68) osuđen je na 5 godina zatvora, dvojica zakupaca, Slaviša Stanišić (46) na 9 godina, Dejan Ratković (36) na 7 godina i električar Miroslav Papuga (50) na 9 godina zatvora..NOVI SAD - Vlasnik lokala Alojz Ganić (68) osuđen je na 5 godina zatvora, dvojica zakupaca,...

Nastavak na Kurir...

Za tragediju u lokalu „Kontrast” 30 godina zatvora

Izvor: Press, 23.Jun.2014

Vlasnik Alojz Ganić (68) prvostepeno je osuđen na pet godina zatvora, zakupci Slaviša Stanišić (46) i Dejan Ratković (36) na devet, odnosno sedam godina zatvora, dok je električar koji je obavljao popravke u klubu Miroslav Papuga (50) osuđen na devet godina zatvora.. Oni su u Novom Sadu,...

Nastavak na Press...

Pet do devet godina zatvora za "Kontrast"

Izvor: RTS, 23.Jun.2014

Vlasnik lokala "Kontrast", dvojica zakupaca i električar osuđeni su na zatvorske kazne u trajanju od pet do devet godina zbog tragedije iz aprila 2012, u kojoj je stradalo šestoro mladih ljudi...Viši sud u Novom Sadu prvostepeno je osudio vlasnika Alojza Ganića (68) na pet godina zatvora, zakupce...

Nastavak na RTS...

Osuđeni za nesreću u “Kontrastu”

Izvor: OkRadio.rs, 23.Jun.2014

Vlasnik lokala "Kontrast", dvojica zakupaca i električar osuđeni su ukupno na 30 godina zatvora zbog tragedije iz 2012. u kojoj je stradalo šest mladih ljudi. Vlasnik Alojz Ganić (68) prvostepeno je osuđen na pet godina zatvora, zakupci Slaviša Stanišić (46) i Dejan Ratković (36) na devet,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.